Jeugd Vakopleiding Werk Exposities

 

 

Jeugdjaren

Geboren in Padang op Sumatra, bracht ik mijn jonge naoorlogse kinderjaren door in Indonesie.
Wat een heerlijke herinneringen !
Na de verplichte repatriering van mijn ouders groeide ik op in Bilthoven en Den Haag, waar ik de middelbare schoolopleiding afrondde.

 

 

Vakopleiding

1968 . Koninklijke Academie te Den Haag, grafische en typografische vormgeving.

Later les gehad van o.a. Herman Tjepkema, Kaat Slogatt, Claudia Pfefferkorn en David Tonnaer en recentelijk een aantal workshops bij Carla Kamstra.

Diverse workshops beeldhouwen heb ik gehad van Luc Ingels in Walsoorden (Zeeuws Vlaanderen)

 

Mijn werk top

Het zijn de gevoelens die het beeld in mij oproepen en de aard van mijn werk bepalen. De mens staat in het algemeen in mijn werk niet centraal, hoewel dit in een aantal van mijn schilderijen wel zo lijkt, maar dan gaat het meer om de vorm, de houding, de sfeer, dan om de persoon die ik schilder zelf.

Liever verdiep ik mij in de natuur direct om mij heen, ik blijf mij verbazen over de schoonheid van een bloem, een boomstronk, meer nog dan een landschap als geheel. Graag vertaal ik dan ook het uitbundige van de natuur. Dat kan mij het gevoel van een explosie geven, wat zich uit in dominante kleuren en vormen. Ik probeer dan met een eigen invalshoek los te komen van het naturalistische. Vaak mondt dat ook uit in het testen van de grenzen van het materiaal. Veel experimenteren van wat met nat in nat en structuren bereikt kan worden.

Na aanvankelijk jaren met aquarel gewerkt te hebben kreeg ik toch de behoefte naar meer uitgesproken kleuren. De overgang naar acryl met al haar mogelijkheden was daardoor een logische stap.

Mijn avonturen met het beeldhouwen vinden haar oorsprong al tijdens mijn jeugdjaren, waar ik met klei en gips experimenteerde. Toch duurde het tot na mijn 50 e dat ik, na een eerste kennismaking in Bennekom, door de Zeeuwse beeldhouwer Luc Ingels enthousiast werd gemaakt voor het bewerken van steen. Na wat pogingen met Serpentijn en Speksteen, is het het blanke Albast met vaak onverwachte aderen, dat het best past bij mijn smaak en mogelijkheden.

 

Exposities, tentoonstellingen top

1967 – Kerstkaart ten behoeve van de BAM N.V. te Den Haag

1967 – Ontwerp wandkleed in opdracht van de Burgemester van Den Haag ten behoeve van de ontvangsthal van het Leijenburg Ziekenhuis

1968 – Publieksprijs bij de affichwedstrijd Dierenbescherming Bijenkorf Den Haag, uitgereikt door de Haagse Courant

1982 - Naarden Vesting

1996 – Expositie bij ABN-Amro te Ede

Jaarlijke exposities van Krek/Cultura Ede. Het betrof hier groepsexposities van de lessen-

1996 - Talens Palet via Krek Ede

2005 – Deelname Culturele Ronde te Wageningen, met exposityie thuis en in Museum De Casteelse Poort te Wageningen

2006 – Expositie meubeltoonzaal Fa, De Weijer te Bennekom

 

 

top